Tidigare inlägg 2016

160716:

Idag har är vi i Piteå på SSPK utställning. Det kom lite regn och sen blev det sol på eftermiddagen. Men vad spelar vädret för roll när man får äran att handla en egen uppfödd stjärna som slog till och blev BIM-junior, BIM och CERT.

Viva fick very good och 2:a bästa öppenklass tik.

Py fick very good och 1:a i klassen.

Kritik på Peppisens Affectionate Axel ”Loke”:

Utmärkt typ, fina proportioner, maskulint och välformat huvud med bra längd, lite tendens till kinder stör uttrycket, mörka vackra ögon, välplacerade öron, bra bett, fint kraftigt nosparti, bra hals, stram överlinje, något fallande kors, välformad bröstkorg, balanserade vinklar fram och bak, något stela mellanhänder, bra ben och tassar. För dagen lite sträv pälskvalitet, bra black and tan färg. Rör sig balanserat med fin stil, Positivt temperament, Välpresenterad. 

IMG_1236

Kritik på Viva:

Utm typ, fina propotioner, långsträckt feminint huvud. Kunde ha mera kraft i nospartiet. Mörka fina ögon. Öronens vinning lite hög och ligger ovanför skallplanet. Bra bett, bra hals men brant halsanrättning, stram överlinje, välformad bröstkorg med tillräcklig volym, raka vinklar fram, normala bak, passande benstomme. Bra tassar, bra päls, färg och svans. Rör sig något kort i steget fram. Bra påskjut. Härligt temperament. Pris pga framställskonstruktion och rörelser. Välpresenterad. 

Kritik på Py.

11-årig veterantik, mkt god typ. Långställt välformat feminint huvud. Mörka vackra ögon, slarvigt burna öron. Bra bett. Alert uttryck. Bra hals skulle föredra stramare överlinje. Välformad bröstkorg. Normala vinklar fram och bak. Bra ben och tassar. bra päls, färg och svans. i fin kondition. En heder för sin ägare. Rör sig lite högt i steget fram och borde ha en stabilare överlinje. Härligt temperament och fin attityd. 

160423:

Idag har vi vart på utställning i Västerås (på hemmaplan) och det blev en lång dag. Men med snälla hundar och trevligt sällskap så gör det ju inget.

Kritik Viva:

excellent size, well balanced, feminine, nice head & expression, good neck and topline, very good angulation, excellent skin and color, moves free.

Viva blev 3:e bästa tik med CK och excellent.

2016-04-23 09.11.32

Kritik Py:

excellent size nice type, feminine head, excellent eyes, strong body, good topline, excellent angulation, excellent condition, moves well.

Py blev BIR veteran och 5:e bästa tik

2016-04-23 15.39.40-2

 

151206:

Iaf så åkte vi till Stockholm för att hälsa på Anton och hans familj. Det var så roligt att träffa honom igen, lika glad som alltid. Han hade vuxit en hel del på höjden och fått en mycket fin kropp. Han är helt underbar på många sätt och vis. Ja det är klart att jag är partisk i frågan. 🙂

2015-12-06 12.50.46

151117:

Igår fick jag samtal av Carro som berättade att undersökningen med Anton hade gått bra. Anton har haft lite ont i benet men nu är han undersökt och man hittar inget. Jätte skönt att veta tycker kennelmamman, man är ju orolig för de små liven.

12065770_10153662002995763_534346900470586369_n

 

Jag har även fått en uppdatering ang Loke ”Axel” som nu njuter av snön i Boden. Jag hoppas han har mammas gener och älskar snön. För de kommer att ha både snö och kyla nu ett tag. Axel ska även debutera på en valputställning snart. Det ska bli mycket spännande att höra vad det tycker.

 

2015-11-18 08.22.43

Igår fick jag även ett oplanerat besök av kennelkonsulenten. Det var mycket trevligt och lärorikt. Det är bra att de kommer på dessa besök och vilken tur att jag var hemma. Jag fick mycket beröm för mina trevliga och sociala hundar. Det är alltid trevligt att höra.